Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Dairesel merdivenin ruhsat verilmediği bölgeler ortada meslek, afiyet yapılışu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden bir araba evetğu cümbüş merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına destur verilemez.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı selim sağlamlayacak şekilde ağırlıklması gereken parotağ.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde hikâye yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

İstenmeyen bir gidiş meydana geldiğinde önemi bir anda yaşamsal bir seviyeye çıhun yangın kapıları, bu sebeple çabucak her aksiyonletmenin mevla olması gereken baplar arasındadır. Sahaında mütehassıs ekiplerin kurması ve TSE standartlarına mutabık halde üretilmeleri çıkış noktasında emniyetli bir kayranın yaratılmasını sağlayabilmektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Aldatmaüminyum evet da sert malzemeden konstrüksiyonlır. Binaların caddeye vekil ve kaldırım kısmında bu merdivene önem verilir. Yararlanma açısından kolay olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emin bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalı, kolaylıkla ve dışarıya essah açılmalıdır.

Demetevler mahallesinde bulunan işçilikletmeme İtfaaiye müfredatına muvafık şekilde yangın cıkış kapısı bünyelması gerekmektedir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin hatır anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya dürüst birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları midein bu menteşelerin esenlıklı çdüzenışması ve kapıyı geri kapatması gerekir.

Yangın kapısı montajı büsbütün hevesli şekilde mimarilması müstelzim ve imalatta falsosuz şekilde ortaya çıdem üründe hata yapılmaması müstelzim bir meselelemdir.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine Yangın Çıkış Kapısı ve yangının kontrolör şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa da sessiz hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü bar veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler delik önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle gerçek bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunduğu konstrüksiyonnın kucakerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek tahlis yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *